La-Grande-forêt-D-AnlierEen rijke en diverse natuur

Terwijl u het Woud van Anlier verkent, moet u ook de tijd nemen om te voelen, te luisteren en rond te kijken. Het gebied baadt in een echte natuurweelde.

Met meer dan 7000 hectaren compact bos, vormt het Woud van Anlier het grootste beukenbos van België. Het woud is een natuurlijke schuilplaats voor heel wat plant- en diersoorten die in het bos beschutting en voedsel vinden.

Er leven grote zoogdieren zoals herten, everzwijnen en reeën. Maar ook kleinere zoogdieren zoals vossen, marters, eekhoorns en wilde katten zijn er in grote aantallen aanwezig. Daarnaast zijn er ook heel wat vogels die in het Woud van Anlier een geschikte nestplaats vinden zoals de grote raaf en de zeldzame zwarte ooievaar.

De fauna is indrukwekkend en hetzelfde geldt voor de flora. Met de vele diverse soorten is ook de plantenwereld uiterst boeiend: vingerhoedskruid, meiklokjes, witte veldbies, lievevrouwebedstro, wilgenroosje, blauwe bosbes en kamperfoelie zijn talrijk aanwezige bloemplanten in het Woud van Anlier. In de vochtigere zones groeien veenmos en wilde orchideeën zoals de breedbladige orchis.

Terug